Tjing för å va Summer!

Idag är ingen vanlig dag för idag är det Esters namnsdag! Natten va lång och vaken som dry brukar nuförtiden. Har precis varit ute på en långpromenad i solen. Jäääälar asså. Det e nära nu. Självklart har det lilla barnet sovit hela dan. Såklart. Åt lurre med sambon på ett av haken i byn. De kallar sig själva italiensk lyxrestaurang. Aaanäää, inte helt sant va. Men en lunchrestaurang iaf. Åt sallad med räkor och asgoda bönor. Kidney som va marinerade i nåt riktigt trevligt. Synd att jag inte frågade i vad. Ikväll blir det ärtsoppa å boomcakes oxå. Bra mage. Bror, brorsbarn och svägerskan ska oxå äta här. I like. Nu kollar jag på OC. Ryan kan ju va den lamaste kille jag sett. Shit, jag blir förbannad. På en serie på teve. Moget. Hej då rå.

That's a first.

Jupp, han bajsade i mitt hår. Ytterligare en grej jag ger igen med när han är tonårsfjunis.

Hörde jag skål?

Jaha, en dag till har gått. Idag var det BVC för vägning igen. Lilla C hade på en vecka gott upp ytterligare 400 g och är inte längre en guling. Skönt. Mamman hade tydligen bara gått ner ett kilo på en vecka. Men saker och ting ändrar sig väl nu. Nu kanske jag måste kämpa för att va smal. Crap. Nu har vi precis ätit middag och kollar barnteve. Kuligt värre. Puss.

Check

Idag blev det inte mkt gjort här alls. God middag iaf, en av mina favoriter, torsk i äggsås. Det tycker alla om dessutom. Jag är så jäkla trött. Sjukt asså. Men det är ju så med såna här små korvungar. Nu sover de små och jag ska oxå göra det. Ska bara fixa lite först. Jag är ju lite knäpp men går igång på att förbereda typ allt. Kläder, frulle och väskan till dagis är alltid klar kvällen innan. Det gillas. Puss.

Complete.

Det va den helgen det. Tur att det inte går någe fort iaf. Min fina sambo har tagit alla nätter med lilla C. Ja, jag vaknar ju iaf men man slipper gå upp och det är ju värt nobelpriset fanimej. Eller nåt annat ärofullt pris. Pulitzer? Nä, Karamellodiktstipendiatet får det bli. Grattis. Har även äntligen fått träffa mitt fina brorsbarn. Lilla M. Helt sjuk känsla att få hålla honom faktiskt. Tills jag fick barn själv så har det ju varit brorsan som jag gjort allt för och velat ta hand om. Nu stod jag med hans son i famnen... Går inte att beskriva riktigt. Coolt och stort. Han skrattade med mig. Nä, inte åt mig. Meeed mig. Ena storasystern, min bonus, har varit här i helgen. Hon fyller snart tio och är hur duktig som helst. Fixar och grejar och bara är liksom. Kul tycker jag. Lillskruttan äääälskar henne verkligen och följer varje steg hon tar. När vi lämnat henne idag så blev det stora förtvivlade tårar. Stackars. Nu sitter vi och kollar elefantprinsessan i sängen. Lite svårt att få in rätt sovits idag. Men lite mys innan sovtajm är aldrig fel. Vi åt Lasagne till middag och det va minst tre till på fejan som åt det idag. Poppis. Stinsen va oxå poppis idag. Lönehelg liksom. Vi handlade sjukt fort och va sura hela tiden. Man ska handla den 18e. Inga bidrag har hunnit komma då heller så det är bästa shoppingtiden. Min avtrappning med socker och kolhydrater går bra. Men det är jobbigt asså. Huvudvärk och ett sjukt godissug. Ändå har jag ätit en ljus macka och pasta idag... Men det kanske inte passar för alla ändå. Jag ska iaf försöka lite till. Skulle va skönt att slippa mina sjukliga blodsockerfall. Nu blir det te och sen sova. Ny vecka imorrn och vet ni, jag känner mig komplett. Nu när lilla C är här så är det liksom VI. Nu börjar vi fyra vårt familylife.

Mammas gosegubbe liksom.

Jag ligger på soffan, det får man. Stirrar frenetiskt på den blåa himlen som säger att det är vårväder, men sen när man går ut så hångarvar den med sin iskalla storm. Jag och lillskrutt hade såbubblor med oss imorse och det blev ju en hel del bubblor. Inatt va lilla C bråkig så jag har varit zombiesnygg hela dan. Tur att jag måste lämna på dagis, annars hade jag inte gått ut alls. Tur oxå att jag inte har körkort, för då hade jag inte rört mig alls. Nu börjar jag känna igen min kropp lite mer. Lite. Jag kan se delar jag inte sett på ett tag och även nudda golvet med raka ben. Raka, inte rakade. Absolut inte. Jag försöker sluta med socker. Shit va svårt det är asså. No candy in the weeks och helst inget vitt socker. Helst. Klippte mig i tisdags oxå. Riktigt nöjd faktiskt. Sånna pra. Nu blire mellis innan han vaknar. Puss.

Hjärnmossa.

Idag var jag och hälsade på kollegorna på jobbet. Å va jag saknar dem. Fick massor med fina presenter till lilla C, mig själv och lillskrutt. Bortskämd typ. Body shop-prylar, som alltid uppskattas, fina kläder till lilla C och Mollys present får hon öppna själv när hon kommer från dagis. Fick ordentligt med energi av det besöket idag. Lovely. Nu ligger jag i soffan och försöker vila när lillprinsen sover, som han gjort i stort sett gjort hela dan. Skön unge. Inatt tänker jag nog ta soffan och vår lilla sköna unge så att sambon kan få en hel natts sömn oxå. Han kan ju faktiskt inte vila på dan. Han jobbar ju. Nu kommer jag inte på mer att skriva för hjärnan e mossig. Puss.

Safe

Så härligt att hinna äta frukost med min lillprinsessa på morgonen. Hon är riktigt rolig att umgås med ska ni veta. Igår ramlade hon från en pall i badrummet. Jag blev så jäkla rädd asså. Nu blev det inte så farligt men det påminde mig om att hon inte är så stor, hon behöver mer översyn ändå. Nu blev det rumpan som tog fallet men hey, tänk on hon slagit i huvudet i badrumsgolvet? Jäääälar asså, det gillas inte. Det klarar jag inte aaav. Hjälm, sele och flytväst. Jämt.

Mumrik.

Lämnat på kindergarden och sen till bvc för att väga lilla C. Han är fortfarande lite gul och då behöver man hålla koll på att han går upp i vikt som han ska. Det gör han. 478 g på 6 dar. Miicket pra killen.
Promenerat i solen idag. Fy fan va det är skönt asså. Själen törstar ju efter värme och sol. Eller D-vitamin.

Igår va vi hemma alla tre, lillskruttan ville inte gå till dagis. Vi va lite trötta allihop. Var på söndagsmys på Eka och det blev som vanligt för sent för lillkorven. Men det är ju så attans trevligt. Fick grillat i solen och irish coffee... Hur nice är det rå liksom?
Nu har lilla C gudföräldrar oxå. Bästa.
Båda våra guldklimpar har gudpäron från landet. Vi behöver lite balans.

Nu sitter jag med en kaffe och har faktiskt satt på datorn idag. Va länge sen.
Skulle ju kolla hur det stod till med skatteåterbäringen. Det stod bra till.

Vill ladda in bilder men det  är så meckigt asså. Kan nån hjälpa mig med hur man gör från Iphone och till bloggen för jag hajar nada. Pls.

Jag är ett pucko. Har börjat snusa igen.
Jaaamen liksom, jag tänkte att jag skulle få göra nåt för min egen skull när jag nu inte kunde amma iaf. Nåt njutningsfullt. Å det e re kan jag säga. Fi fan. Jihooo!


Tingeling Tingeling

På ett sätt skulle man varit tjugo när man skaffar spädisar. Man orkade ju mer då. Festa en hel natt, sova en halvtimme och sen jobba en hel dag. Baggis! Nu e man fan gammal asså. Med tolv kilos övervikt. Ha ha. På två och en halv vecka har jag gått ner precis 10 kilo. Inkl bebis. Vilken fart. Kommer väga 36 kilo om sex veckor. Fan va snyggt. Ja, jag skriver mest om vikt och bebis.

Astrid i mitt hjärta.

Idag har varit en riktigt bra dag. Jag och lillskruttan har haft mammadotterdag på junibacken. Såå mysigt. Gick upp tidigt, åt grötfrulle och sen mot tåget. Hon älskar att åka buss och tåg. Grädde på moset att vi även åkte spårvagn idag då. The Junehill va bra. Sagotåg med Astrids underbara stämma, Pippiteater och en massa lek. Sen fick hon välja nåt i shopen oxå. En härlig dag med sol och glada grejer. Det behövde både hon och jag. Den största bedriften är nog ändå att jag lyckades lämna lilla C med pappa, utan att vara orolig, stressad och ha dåligt samvete. Sjukt stort asså. Han är ändå baraaa två veckor gammal. Pappan klarar det där galant, det tvivlar jag aldrig på. Men jag själv har aldrig kunnat släppa den berömda kontrollen. Hade dock bestämt redan i vecka 8 att den här lilla guldklimpen inte skulle stressa upp mig utan jag bara ska njuta av ytterligare en frisk och underbar unge. Det gör jag verkligen oxå. Fy fan va fina ungar jag har. Nu puttrar en gryta på spisen (Fröken M, utan dig, helt sjukt) och solen värmer upp allt där ute. Life is really good. Really. Nu när jag precis ska avsluta så börjar Bröderna Lejonhjärta på teve. Herre min tid vilken dag. puss!

Varför? Därför!

Fredag! Den här veckan gick fort ju. Idag ville hon vara hemma. Då blir jag glad. Imorgon tänkte jag ha en mammadotterdag och åka till junibacken, vad tror vi om det? Vi har aldrig varit där nämligen. Kan behövas. Pappan får va hemma, han kan ju det eftersom vi ger flarra. Har fortfarande jäkligt svårt att ta att jag inte kunnat amma nåt av mina barn, eller rättare sagt inte kunnat mätta dem. Vad är det för fel på mig liksom? Men jag får se fördelarna ist. Pappan får vara med mer och vi kan dela på oss. Det behövs när de är två. Jag ska inte grotta ner mig, jag lovar, men eftersom det här var mitt sista barn så undrar jag såklart. Ja, hur som helst så har jag ju två friska och vackra skitungar. Ammade eller inte. Nu ska vi äta frukost. I sängen. För att vi kan. Puss

Chocolate love.

Idag är första dagen utan pappan, som jobbar. Tokigt. Motiveringen att lillskrutt skulle gå på dagis när jag och lillaC är hemma, höll inte riktigt. Hon stod vid grinden när vi gick... Ville inget annat än att ta hem henne igen, men det blir helt fel ju... Imorrn får hon bestämma innan vi går. Det gör ju ont i hjärtat. Den här lilla killen vill baraaa vara i min famn, vilket gör att vi bara vilar och inte gör nån nytta alls. Vill han ha det så, så blir det så. Nu måste jag äta choklad igen. Hej.

Puss

Fantastiskt att våren är på väg. Helt freaking lovely. Jag har så fina vänner. Kollegor. De skickar presenter till oss, fina och genomtänkta saker. Nästa vecka ska jag hälsa på dem. Det ser jag fram emot som tusan. Idag var vi på Ikea och enbart för att köpa små handdukar. Miljövänligt och ekonomiskt. Lunch där med efterrätt och kaffe, 65 balobas för två. Ha ha, va sjukt. Lilla C sov hela tiden. Bra unge. Tycker iofs att han kan sova på nätterna ist. Men han gör ju som han vill.

Sunnysideoftown

Våren liksom, hur nice som helst. Vi åt storfrukost och lät pappan sova länge. Sen gick hela familjen en långpromenad på solsidan. Äää, det va så skönt asså. Åt varmkorv utomhus och gick sen hem och kollade Yogi bear och fikade. Hämtade ut ett paket med nya vårskor till prinsessan oxå förresten... Så nu kan solen värma asfalten lite och gruset borstas bort. På torsdag börjar pappan jobba. Kommer att sakna honom ordentligt. Men vardagsrutinerna måste upprättas nu asså. Dagis är ok nu efter magsjukan så imorrn blire dagis igen. Nu gick det tydligen vattkoppor ist. De ska de ju ha så det är okej. Imorrn fyller sambon år. Då får han frulle på sängen. Det får inte jag längre. Jag skällde ut honom för att han väckte mig en födelsedag förut... Det va inte chysst av mig. Men jag va trött, klockan va 5.30 och jag glömde bort att jag fyllde år.

Bekantas bekanta.

Söndag och Besöksmaraton av rang. Sambons släkt. De missar aldrig en dag eller chansen att träffas allihopa. Det är faktiskt inte illa alls. De vill liksom träffas. Inatt gick jag sova bra och det känns i tamejfan hela kroppen. Lycklig typ. Annars då? Jo jag går omkring och klagar att jag e Fläbbig men äter ändå en massa choklad. Frågor på det? Nu ska jag väcka minsta prinsen för han ska äta. Igen.

Vackraste barnen i stan...

Attans. Jag e trött asså. Sitter med lillprinsessan väldigt nära och tittar på cirkus imago. Hon är väääldigt känslig min lilla älskling... Gråter lätt och blir ofta arg. Inte konstigt alls, helt uppenbart. Men ändå, It's breaking my heart. Kan inte tänka på det utan att börja gråta. Klart det är omvälvande för henne. Så det är fokus nr ett just nu. Idag hade vi finbesök av den bästa trebarnsmamman jag vet. Sambons kusin H. En sån där som bara klarar allt liksom. Bakar bullar och förbereder middag samtidigt som hon aktiverar tre barn. Ömäjsing. Dessutom trevlig och klok oxå. Vilken apa, komma här å sätta ribban. Ikväll blir det ett kort fredagsmys. Går och lägger mig med lillprinsessan om en stund. Imorgon ska jag ut på min första promenad utan värktabletter och med vagn. Ps- jag mår skit fysiskt. Fläbbig i kroppen som inte känns som om den ens tillhör mig. Ammar, blöder och måste skrika Jesus när jag bajsar. Men hey, inget som inte lite microlax kan lösa. Tjo.

Rubrik

Godmorgon, det är torsdag. Inte för att det spelar nån roll men om ni glömt. Här hemma är det lugna gatan kan man säga. Magsjukan på dagis håller fortfarande lillskrutt hemma. Taskigt, men hon e rätt nöjd iaf. Filmer, pärlor, målarmaraton och fika hela tiden. Jag börjar så smått återhämta mig. Kan inte resa mig eller böja mig med hjälp av magmusklerna, men hey, de skar faktiskt upp min mage. Fan va sjukt det va. Jag vill liksom va fit for fight nu men en vecka kanske är lite för kort tid. Ett tips är att inte sätta i halsen när man e snitttad. Det går nämligen inte att hosta. Jag gav mig fan på att jag skulle amma den här gången och fick precis igång det tills återbesöket där de sa att han hade gulsot och måste proppas i med mat hela tiden. Så nu får han ersättning. Till min stora besvikelse. Jag vet att det inte är nåt fel med det men jag känner mig iaf otillräcklig som mamma. Hade vi levt för hundra år sen så hade han inte fått nån mat. Kanske getmjölk. Men å andra sidan så hade ju jag dött när jag skulle föda lillskrutt, så det är inget att spekulera i. Jag går omkring och sjunger Popular med Saade, hela tiden. Betyder det att jag är en nörd eller att han kommer vinna mello? Både och bergis.

Vicka jälla rattar asså.

Jag har aldrig riktigt vetat vilka jordens underverk är. Nu vet jag.
Det finns nämligen två. För en vecka sen fanns bara ett.

Han är här nu, vårt lilla underverk, little C.

Allt har gått enligt planerna om det kan finnas några såna.
Han äter och skiter som en hel karl. Låter gör han som en moppetuta.
Dock en aning gul i hyn så det är till att ge honom mat heeeela tiden. Då menar jag verkligen hela tiden.
Sömn e ju ändå underskattat, sa vi inte det?

Pappan i familjen är stolt som få och att han faktiskt nu har fyra friska barn, det är ju så man blir religös fanimej.
Nä, det blir jag verkligen inte, men för att ni ska förstå.

Nu tutar han, gotta go.


RSS 2.0